Kültéri (homlokzat)

Épületeink múltunk örökét vagy épp jelenünk és jövőnk értékeit hirdetik, éppen ezért rendkívül fontos a külső megjelenés. Azonban ebben az esetben nem a ruhák, hanem inkább a színek öltöztetnek, éppen ezért rendkívüli figyelmet érdemelnek a kültéri (homlokzati) festékek.

És ezt a figyelmet vállalkozásunk biztosítja is, hisze a kültéri festékek területén belül mind színpalettában, mind festék fajtában hatalmas termék választékkal várja a vásárlókat.

Azonban a kültéri festékek esetében tudni kell, hogy a dekoratív megjelenés mellett ezek a festékek védelmi funkciót is betöltenek, hiszen megóvják a külső környezeti tényezőktől a homlokzati felületet.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a kültéri festékek kiválasztása során?

  • Védelmi: elsődleges védelmet nyújt a külső környezeti tényezők ellen. Fontos szempont, hogy a kültéri festékek vízállóak legyenek, hiszen a beszivárgott víz beláthatatlan károkat okozhat az épület szerkezetben.
  • Dekorációs: egy jól megválasztott kültéri festék éveken át hirdetheti csodás ízlésünket és öltöztetheti épületünket.

Mire érdemes még figyelni a homlokzati festékek vásárlása alkalmával?

A kiválasztott kültéri festékek tulajdonságaira, melyek közül is a leglényegesebb a jó nedvesség tartó- és áteresztő képessége, mely a gyors száradás alapvető követelménye. Nem utolsó sorban pedig érdemes figyelmet fordítani a környezetvédelemre is, éppen ezért a leginkább ajánlott kültéri festék a mészfesték, melynek kiváló tulajdonságai a műemlék épületeken is megjelenik.

Azonban ahogy mindennek, a mész alapú kültéri festékeknek is megvannak a hátrányai, éppen ezért kínálatunkban megtalálhatóak még:

  • a diszperziós kültéri festékek,
  • a szilikátos homlokzat festékek
  • és a szilikonos kültéri (homlokzat) festékek is.

És amit mindenképp tudni kell a kültéri festékek esetében: a jól megválasztott homlokzati festékek nem csak gazdag és hosszan tartó színeket, hanem jobb hőszigetelő képességet is eredményeznek! Éppen ezért, ha kültéri festékre lenne szüksége, csak a minőséget keresse!

Kiemelt minőségben kapható kültéri festékeink:

  • Polifarbe
  • Trilak
  • Henkel