Fal -fém -fa

A mellett, hogy a festékek a színek világába kalauzolnak el minket, a bevont felületek extra védelemért is felelnek. És ez a védelem a falnak, a fának és a fémnek is egyaránt kell, hiszen jelenünkben olyan külső környezeti hatások érhetik a felületeket, melyek az élettartam károsodásáért felelnek. Azonban ahhoz, hogy a károsodást megelőzvén megteremtsük a védelmet, mindenképp a megfelelő festékek kellenek. Ugyanis az ami jó a rozsdás fémnek, nem biztos, hogy jót tesz a fa szépségének.

Milyen festékeket ajánlunk az egyes felületek védelme érdekében?

  • fémre: A rozsdásodás megelőzésére, vagy a már meglévő rozsda kezelésére ajánlott a 2in1 (alapozó és fedő) festékek felvitele. Figyelem! A fémfestékek a legtöbb esetben tűz és robbanásveszélyesek!
  •  fára: Mindenképp olyan festéket kell felvinni, mely védelmet nyújt az UV sugárzás, a nedvesség, a hőingás, a fagy és a kártevők ellen. Azonban attól függően, hogy milyen hatásoknak van kitéve a bevonandó felület, háromféle fafestéket különböztethetünk meg. Ezek a vékony- a vastaglazúr, valamint a fedőfestékek, melyek egyszerre biztosítják a természetességet, a szépséget és a védelmet.
  • falra: Bár különbséget teszünk beltéri- és kültéri falfesték között, egy közös szempont mindegyik esetében a könnyű felhordás, a a tartós eredmény, melyet mind a mész, mind a diszperziós festékek kielégítenek. Bár utóbbi előnye annak moshatósága, előbbié pedig a fertőtlenítő, de egyben környezetvédő tulajdonsága.

Ha nem tudja, hogy milyen festékre lenne szüksége, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Hiszen hatalmas termékkínálatunkban egyaránt megtalálhatóak a kimondottan rozsdára való fémfestékek, a fa szépségét és erezetét kiemelő lazúrfestékek és az egyéni színvilágunknak is megfelelő falfestékek.

De ha mégsem találná meg álmai színét, vegye igénybe az egyedi színkeverés lehetőségét, mellyel garantáltan olyan világot festhet magának, mely a világon máshol nem találhat!